Plattelandstoerisme

Het platteland, dé ideale vakantie-locatie

Genieten van de tuin. Of van ons zalig terras met spectaculair vergezicht...

beschikbaarheid prijzen reserveren

Of ... een verkwikkende fietstocht door de natuur, een stevige wandeling, een tocht te ezel,... het platteland is de ideale locatie! Kinderen genieten van de tuin... Spelen naar hartelust, ook dat is logeren op het platteland.

Ons varken is helaas overleden.

beschikbaarheid prijzen reserveren

Dieren

beschikbaarheid prijzen reserveren

Ons varken was beroemd !

Met zijn meer dan 2000 hits op youtube was ons varken een echte B.V. (bekend varken).

Ons varkentje is nu naar de dierenhemel... Gelukkig kan je hem thuis nog bewonderen via :

http://www.youtube.com/watch?v=15EhGsVfiOc

Niet getreurd er zijn momenteel een paar kippen... die ook vrij aardig zijn.

Kinderen vinden ons geweldig..

beschikbaarheid prijzen reserveren

Ze komen voetballen met papa. Of zonnen samen met mama in de tuin.

Of ze genieten van een korte wandeling naar 'het heksenhuisje' ?

Het heksenhuisje is een oud verlaten jachthuis midden in het Chartreuzebos.

We zetten jou en hen op weg... met de fotozoektocht door het moeras, of de schattentocht langs de paden van de rode ridder ?

Een erg ruim vakantie-appartement

Plattelandstoerisme een bewuste keuze

Plattelandstoerisme is een vorm van toerisme die ons nauw aan het hart ligt. Waar anders vind je nog wat zoals agrarische bedrijvigheid, rust, ruimte en kleinschaligheid ?

Wij van vakantieverblijf Hageland vonden het eigenlijk jammer dat de vzw plattelandstoerisme zich omvormde tot logeren in Vlaanderen vzw. Want zo verliezen we toch een stuk van de identiteit en verschuiven de zaken meer en meer naar grootschalige initiatieven zonder ziel...

De persoonlijke touch van de gastvrouw en er haar hart en ziel in legt.

4 klavertjes

Ons vakantieverblijf werd, ik geloof in 2008, door Plattelandstoerisme vzw gekeurd en kreeg 4 klavertjes (het hoogste comfortniveau), het fietslabel én het kidslabel ! We zijn er nog steeds trots op. Nu is de vereniging hervormt. En noemen ze zichzelf 'Logeren in Vlaanderen'. Begrijp ons niet verkeerd... We zijn nog steeds een actief lid van de vereniging, die we vol sympathie bekijken... Al blijven we wat heimwee hebben naar de naam 'Plattelandstoerisme' omdat het zo goed bij ons vakantieverblijf paste, en bij de kleinschaligheid die velen zoeken.

Kiezen voor het "echte" plattelandstoerisme

Dit zien we als voordelen van plattelandstoerisme:

Je maakt kennis met de streek. Een plattelandsaccomodatie heeft een bijzonder sterke band met zijn omgeving. Veel meer dan bij andere vormen van toerisme, voel je het ritme van de seizoenen.

Streektoerisme

Het culturele erfgoed streekeigen architectuur, monumenten en streekeigen producten vormt een belangrijke dingen voor het plattelandstoerisme. Vaak zijn plattelandsgebieden ongemeen aantrekkelijk voor toeristen. Uiteraard is er ook in toeristisch zeer aantrekkelijke gebieden zoals het Hageland zeer interessant om voor een dergelijke kleinschaligheid te kiezen, niet in het minst door de aantrekkelijke prijs van plattelandstoerisme.

Plattelandstoerisme Vlaanderen

In Vlaanderen is de betekenis van het plattelandstoerisme de afgelopen jaren gegroeid.

De Belgische Boerenbond heeft een overkoepelende organisatie opgericht: de Federatie Hoeve- en Plattelandstoerisme. Deze is in 2004 omgevormd tot de vzw Plattelandstoerisme in Vlaanderen. Deze organisatie behartigde de belangen van kleinschalige aanbieders van vakantiewoningen.

Hoevetuin

Kom tot rust in onze tuin van weleer die je elk moment van het jaar iets laat proeven, zien, horen, ruiken en voelen :

    1. vergeten groenten en kruiden om van te proeven

    2. de varkentjes Twiggy en Knorrie om te knuffelen

    3. onze wijngaard die je dagelijks kan zien groeien

    4. zeldzame vogels en kakelende kippen om te beluisteren

    5. heerlijk geurende bessen

In onze tuin maken we plaats voor elke droom van groot tot klein :

zandkastelen en dinosporen, heksebezems en kabouters zoeken, kampjes bouwen en een eigen insectenboerderij, luilekkeren in de hangmat en aperitieven in de ligzetels. Je kan er experimenteren met 'outdoorcooking'. Geen probleem met een mondje meer...

Wedden dat onze tuin ook een hoekje heeft voor jou ?

Plattelandstoerisme in het Hageland

Plattelandstoerisme dat is logeren in een landelijke omgeving. Waan je even op het eind van de wereld, met prachtige velden, fijne vergezichten en het groen van een bos op een boogscheut. Ontdek de landelijke en stille plekjes in het Hageland. Kom genieten van de rust en ga als herboren terug naar huis!

Wijngaard

In de wijngaard zijn er drie druivenrassen. Phoenix, Orion en Sirius.

Rassen die me aangeraden werden omwille van hun resistentie maar die toch ook enkele andere problemen met zich meebrengen. Ik maak er in goede jaren een drinkbare wijn van. In de mindere jaren dienen ze als eetdruif of als druiven om druivensap mee te maken.

Mocht ik ze moeten herplanten, dan koos ik voor Bachus. De druif is niet resistent, maar geeft in ons klimaat een superwijn, ook in mindere jaren.