op den berg

Zin in eer zeer ambitieuze fietstocht 'op den berg'...

80,4 kilometer en heel serieus stijgen en dalen ?

Dan kunnen we je volgende fietstocht aanraden.

Fietsen op den berg

Het is iets voor de geoefende fietser.

Als we de statistieken van de fietstocht bekijken, namelijk in het totaal 304 meter dalen en stijgen, met stijgingspercentages tot 7% over afstanden van meer dan 500 meter, en een lengte van ongeveer 80 km, dan weet je dat je best toch wel wat spieren in de benen hebt.

De fietstocht : startpunt

Onnodig te vertellen dat je deze fietstocht kunt aanvangen vanaf vakantieverblijf Hageland in Holsbeek. Eén van de bezienswaardigheden bevindt zich een beetje verder in onze straat. Zo kan je je gemakkelijk orienteren op de de kaart. Het gaat om het 'Hof ter Winghe'.

Nog wat info over het hof ter Winghe

Het Hof ter Winge in Holsbeek ligt vlak bij de grens met de gemeente Rotselaar. Het is net zoals het gebouw waar vakantieverblijf Hageland een onderdeel van is, een 'langgeveltype' of 'langgevelhoeve'. Het is wel een stukje ouder dan onze hoeve. Want onze hoeve is 'slechts ongevee 120 jaar oud'. Terwijl het Hof ter Winghe meer dan dubbel zou oud is; het werd gebouwd in 1681. Het meest befaamde deel van de hoeve is het bakhuis. De Bakkersgilde van Wezemaal bakt hier al bijna dertig jaar lang elke donderdag brood op grootmoeders wijze, op basis van een recept dat ze kregen van een oude bakker.