Fietsen : De hortstroute als inspiratie voor een knooppuntenroute...

Een tocht van 33 km.

Dit is ongeveer even lang als de horstroute die als inspiratiebron diende. En ook even mooi, maar wij zijn natuurlijk wat bevooroordeeld hé. ;-)

Vakantieverblijf Hageland ligt vlak bij knooppunt 82.

De website plezantplatteland.be bracht me op een idee. Waarom niet het tofste deel van de alom gekende Horstroute zo goed mogelijk benaderen via de fietsknooppunten.

Deze site verwijst naar de Horstroute, en vermeldt terloops dat een heel deel van het traject goed te benaderen is via de knooppunten. Onnodig te vermelden dat je ook deze route kunt staten vanaf knooppunt 82, aan Vakantieverblijf Hageland dus.

Plezant platteland

Plezantplatteland.be:

"De Horstroute verkent het gebied tussen Leuven en Aarschot. De route loopt doorkruist de vallei van de Winge, een zijrivier van de Demer."

Toppers / bezienswaardigheden

Toppers op deze route :

    • het kasteel van Horst in Sint-Pieters-Rode

    • Wezemaal, zijn wijnmuseum, en zijn wijngaardberg

    • Provinciaal recreatiegomein van Kessel-lo,

Knooppunten

Men kan deze route ook grotendeels volgen via het Fietsnetwerk Hageland.

Dit zijn de knooppunten die je best kan volgen.

82

81

80

29

99

98

65

63

64

82

Wat zijn die fietsknooppunten eigenlijk ?

In Vlaanderen en in steeds meer delen van Nederland bestaat er een Fietsroutenetwerk, ook wel fietsknooppuntennetwerk genoemd. De plekken waar fietspaden elkaar kruisen hebben een nummer en worden fietsknooppunten genoemd. Met vierkante bordjes wordt de weg naar deze knooppunten gewezen. Men stippelt zelf een route uit van knooppunt tot knooppunt. Het systeem is in 1995 ontstaan in Belgisch Limburg en heeft zich van daaruit zeer snel verspreid over het Nederlandstalig gebied. (bron : wikipedia)

De fietsroute op een handige wegenkaart

De fietsroute op jouw GPS

De trotse bezitters van een wandel- of fiets-gps, kunnen de tocht ook downloaden. Ik heb ze in bijlage aan deze pagina toegevoegd. Het gaat om een download van de rode fietsroute.

Filmpje van de horstroute op youtube

.