hageland

Het Hageland, toeristisch

Ten oosten van Leuven schittert het Hageland: dé regio bij uitstek voor plattelandstoerisme. Hier maak je kennis met de gastvrijheid van de streek, met het witbier van Hoegaarden en het landelijke buitenleven. Wandelroutes bieden maar liefst 1.200 km stapplezier. Het hageland ligt ten oosten van Leuven. Het is ongetwijfeld de meest verrassende toeristische regio van Vlaanderen. De gastvrijheid van de streek, met het witbier van Hoegaarden en het landelijke buitenleven. Wandelroutes bieden maar liefst 1.200 km stapplezier. Ga op bezoek bij pater Damiaan in het Pater Damiaanmuseum, ontspan in het provinciedomein van Kessel-lo, of de Halve Maan of wandel tussen de wijngaarden. (vrij naar Toerisme Vlaanderen)

Vakantieverblijf hageland

= een erg ruim appartement in een historische hoeve van 1866.

beschikbaarheid prijzen reserveren

Nederlandse ambassadeurs van het romantische hageland

Vakantieverblijf hageland, dé ideale vakantie-locatie

Genieten van de tuin. Of van ons zalig terras met spectaculair vergezicht, o.a. de velden en heuvels van het hageland

beschikbaarheid prijzen reserveren

Of ... een verkwikkende fietstocht door het hageland, een stevige wandeling, een tocht te ezel,... het hageland is de ideale locatie! Kinderen genieten van de tuin... Spelen naar hartelust, ook dat is logeren in het hageland.

beschikbaarheid prijzen reserveren

beschikbaarheid prijzen reserveren

Een uniek adres in het hageland.Waar anders dan in het hageland vind je nog wat zoals agrarische bedrijvigheid, rust, ruimte en kleinschaligheid ?

De persoonlijke touch van de gastvrouw en er haar hart en ziel in legt.

4 klavertjes

Ons vakantieverblijf werd, ik geloof in 2008, door Plattelandstoerisme vzw gekeurd en kreeg 4 klavertjes (het hoogste comfortniveau), het fietslabel én het kidslabel ! We zijn er nog steeds trots op. Nu is de vereniging hervormt. En noemen ze zichzelf 'Logeren in Vlaanderen'. Begrijp ons niet verkeerd... We zijn nog steeds een actief lid van de vereniging, die we vol sympathie bekijken... Al blijven we wat heimwee hebben naar de naam 'Plattelandstoerisme' omdat het zo goed bij ons vakantieverblijf paste, en bij de kleinschaligheid die velen zoeken.

Kiezen voor het "echte" plattelandstoerisme in het hageland

In het hageland voel je het ritme van de seizoenen.

Hageland dat is streektoerisme

Het culturele erfgoed streekeigen architectuur, monumenten en streekeigen producten vormt een belangrijke dingen voor het plattelandstoerisme. Vaak zijn plattelandsgebieden ongemeen aantrekkelijk voor toeristen. Uiteraard is er ook in toeristisch zeer aantrekkelijke gebieden zoals het Hageland zeer interessant om voor een dergelijke kleinschaligheid te kiezen, niet in het minst door de aantrekkelijke prijs van plattelandstoerisme.

Wedden dat onze tuin ook een hoekje heeft voor jou ?

Wijngaard

In de wijngaard zijn er drie druivenrassen. Phoenix, Orion en Sirius.

Rassen die me aangeraden werden omwille van hun resistentie maar die toch ook enkele andere problemen met zich meebrengen. Ik maak er in goede jaren een drinkbare wijn van. In de mindere jaren dienen ze als eetdruif of als druiven om druivensap mee te maken.

Mocht ik ze moeten herplanten, dan koos ik voor Bachus. De druif is niet resistent, maar geeft in ons klimaat een superwijn, ook in mindere jaren.

Externe links over het hageland

Externe links over de gemeenten van het hageland.

Waar ligt het hageland ? Daar is eigenlijk geen 100% consensus over... Zeker is ... dat je er de Hagelander vindt. Niet zelden wordt die als sympathieke underdogs voorgesteld.. Het Hageland, betekent eigenlijk land begroeid met dicht kreupelhout = "hage". Het Hageland is het Land van de Witte van Zichem, de Witte van Hoegaarden, het kasteel van de Rode Ridder ... Land van vruchtbare akkers, weilanden en fruitaanplantingen ... Land van steden met een rijke geschiedenis ... Maar waar liggen de grenzen van het Hageland ? Een eerbaar compromis, mede tot stand gekomen omwille van de toeristische waarde van het Hageland bepaald het Hageland als 5 grote gebieden gespreid over 20 gemeenten.We vermelden ze hieronder, met fetsroutes per gemeente.

Aarschot + fietsen rond Aarschot + mountainbiken in Aarschot & Begijnendijk & Bekkevoort & Bierbeek & Boutersem & Diest & Geetbets & Glabbeek & Hoegaarden & Holsbeek + fietsen in Holsbeek, de horstroute & Kortenaken & Landen & Linter & Lubbeek + fietsen in Lubbeek & Rotselaar + fietsen in Rotselaar op de meandersroute + mountainbiken in Holsbeek en Rotselaar & Scherpenheuvel-Zichem & Tielt-Winge & Tienen & Tremelo & Zoutleeuw + fietstocht Zoutleeuw bietenroute + fietstocht Zoutleuw boomgaardenroute + Mountainbikeroute Zoutleeuw

Externe links met toerisme info over hageland

Er zijn heel wat verschillende sites over het hageland.

Je hebt de site van toerisme hageland ---> toerisme info hageland

en die van de provincie Vlaams-Brabant, waartoe het hageland behoort ---> toerisme info verliefd op vlaams-brabant en ook op wikipedia vind je een site van hageland --->: toerisme info wiki/Hageland.

Exerne links over de hageland classic & fietsen in het Hageland

We hebben een fameuze toerrit voor wielertoeristen, de hageland classic die jaarlijks georganiseerd wordt. Maar die je ook individueel kunt fietsen. Je vindt routebeschrijvingen via google met deze zoekterm.

Hier vind je een mooi overzicht van fietsroutes in het hageland.

Externe links over steden in het Hageland, Aarschot de parel van het hageland op 10 km van holsbeek

Aarschot ligt op ongeveer 10 km van Holsbeek, de thuishaven van vakantieverblijf hageland durft zich wel al eens de parel van het hageland te noemen.

Externe links over de hageland cup, voetballen in het Hageland.

De hageland cup is een internationaal voetbaltoernooi dat toegankelijk is voor junioren voor meisjes en jongens. Met een heuse hageland cup facebookpagina en vrij toffe filmpjes op youtube over de hageland cup.

Plattelandstoerisme in het Hageland

Plattelandstoerisme dat is logeren in een landelijke omgeving. Waan je even op het eind van de wereld, met prachtige velden, fijne vergezichten en het groen van een bos op een boogscheut. Ontdek de landelijke en stille plekjes in het Hageland. Kom genieten van de rust en ga als herboren terug naar huis!

Het Hageland: een gebied met onduidelijke grenzen...

Over een nauwkeurige afbakening van het Hageland bestaat geen eensgezindheid, maar het is duidelijk dat de omschrijving van Toerisme Hageland, die zij hanteren om organisatorisch-commerciële redenen, te ruim is, althans volgens de informatie die je kan terug vinden.

De woondorpen Langdorp, Gijmel, Wolfsdonk, Begijnendijk, Betekom, Molenstede, Werchter, Averbode, Testelt, Okselaar, Deurne, Tremelo en Baal zijn ontegensprekelijk Kempisch ; Hoegaarden, Landen en Zoutleeuw zijn dan weer Haspengouws.

Holsbeek, waar vakantieverblijf Hageland gevestigd is ligt zeker in het Hageland, het échte Hageland.

Het Hageland als filmdecor...

Voor de 'Witte van Zichem' of voor Quiz me quick. Meer info op onze pagina over de Hagelander.