Mountainbike, ervaringen van mountainbikers in Holsbeek (België, Vlaams-Brabant)

Kort samengevat

De vaste mountainbike routes in Holsbeek zijn échte off-road routes, lekker pittig.

Niet geoefende mountainbikers pikken er best maar 1 route uit. Dat zal al volstaan om je er echt voor te gaan.
Je gaat dus best niet voor het volledige pakket...

Voor de geoefende mountainbikers wacht er menige uurtjes sportplezier op "niveau". Je kan alle routes combineren en er een toffe mountainbikedag van maken.


De beste mountainbikers  gaan voor het hele pakket willen gaan, vinden ze hieronder het kaartje. Niet voor beginnelingen ! Veel succes alvast (en weet dat je onderweg de route kunt inkorten ;-) !

Wie kan jullie het best overtuigen om met de MTB Holsbeek te verkennen ?

Juist ja. Collega- mountainbikers. Ik ging op zoek naar commentaren op het internet en dit is wat men over Holsbeek schrijft. Dit is wat ik bvb kan lezen op http://www.mtbroutes.be/route.aspx?id=169

 • Tom Ingegeven op: 31/05/2011 Gereden op: 31/05/2011
  Als ontspanning tijdens het blokken de groene lus gereden. Ideaal om eens eventjes nergens aan te denken en wat klimwerk te verteren. De pas gevallen regenbui maakte het nog redelijk slipperig... Zeker voor herhaling vatbaar!
 • Van: lieven Ingegeven op: 16/05/2011 Gereden op: 16/05/2011
  vandaag groene route gereden. als beginnend fietser met beperkte conditie heb ik de eerste helling na 3/4de te voet afgelegd, de rest was goed te doen. mooi bewegwijzerd, prachtige wegjes. jammer dat de wegen er door de droogte keihard bijliggen, bij regenweer is de eerste helling echter praktisch onmogelijk. aan zagerij rechts en dadelijk links Sukkelpotweg in is een handig alternatief.
ziehier het kaartje van de groene lus
 • Van: Gert Noels Ingegeven op: 25/04/2011 Gereden op: 25/04/2011
  Vandaag de groene en blauwe lus samen gereden. Goed voor 38 km genieten. Aan de startplaats in Holsbeek zijn wegwerkzaamheden, daardoor liet het spoor een beetje naar zich raden. Gelukkig op pad gezet door twee lotgenoten. Deze tocht is werkelijk een topper, mooi bewegwijzerd en veel off road paadjes. Door het langdurige droge weer waren bepaalde karrensporen steenhard geworden wat soms enig jongleerwerk met het stuur vereiste om contact met de grond te vermijden. Het was voor mij als beginneling, mijn derde rit, wat wennen aan het schakelwerk, klimmen en dalen. Maar door zulk parcours krijg je de microbe wel helemaal te pakken. Ik kom zeker terug en dan rijd ik de rode lussen er ook nog bij. Absolute aanrader !!!
 • Van: Dimitri G. Ingegeven op: 10/04/2011 Gereden op: 10/04/2011
  Vandaag groen-blauw gereden. Vertrokken van aan de Sportschuur in Holsbeek. De eerste klim zet al direct de toon. Direct door een soort uitgedroogde rivierbedding omhoog, bezaaid met zompige massa (toch 2 weken schitterend weer geweest nochtans). Heb er veel te voet naar boven zien komen, waaronder ikzelf, wegens een te lastige opener (moeilijk om grip te vinden). Wat mij betreft in het vervolg toch maar eerst wat opwarm kilometers rijden vooraleer hier aan te beginnen. Men weze gewaarschuwd ;o). De rest van de route gaat het constant naar boven en beneden. Tal van prachtige klimmetjes, gevolgd door uitdagende afdalingen en prachtige omgeving en uitzichten. Echt een aanrader, en ondanks het prachtige weer behoorlijk vermoeiend. Ik weet niet wat dit geeft na een weekje regenval, maar voor mij was het nu alleszins al zwaar genoeg. Ik was positief verrast over het aantal hoogtemeters zo dicht bij mijn woonplaats, en waande me met momenten toch al een klein stukje zuidelijker in Belgie (een slordige 400m stijging op de teller van de GPS op het einde van de dag). Op het plannetje aan de sportschuur stond 63% off-road, maar ik moet zeggen dat ik nooit de indruk gehad heb dat ik veel asfalt gereden heb. Er zijn wel wat stukjes, maar ze hebben me nooit verveeld omdat ze over algemeen niet overdreven lang zijn, en daarachter direct opgevolgd worden door een mooie off-road klim of zo. Dus die stukjes asfalt komen best wel van pas om wat op krachten te komen. Als ik dan toch een minpuntje moet noemen, dan zijn het hier en daar de paar veldwegen die helemaal kapot gereden zijn door de landbouwvoertuigen. Het is wel de periode waarop elke boer zijn veld bemest heeft, dus kan zijn dat dit momenteel erger is dan anders. Een beetje hobbel en stootwerk kan geen kwaad, maar van de eene put naar de ander is soms wat minder plezierig :-). Route is perfect bepijld, waarvoor dank aan de verantwoordelijken! Deze rijden we zeker nog eens terug.
ziehier het kaartje van de groene-blauwe lus
 • Van: Petra Ingegeven op: 06/03/2011 Gereden op: 06/03/2011
  Gisteren blauw gereden. Leuke toer, met pittige hellingen. Heel goed om conditie te trainen. Sommige stukken lagen er nog lekker sappig bij. Pijltjes stonden allemaal heel duidelijk. Zeker een aanrader als je graag een toer van 27 à 28 km rijdt.
 • Van: Kristof Ingegeven op: 09/07/2010 Gereden op: 06/07/2010
  Blauwe route van 28km perfect gepijld, behalve in het begin in de bossen van Holsbeek na een lang stuk bergop moet je links: daar vonden we geen pijltje. Wanneer je de pdf van één van de vorige posts afprint, is er geen probleem. Ik vond de route zeer goed: zowel veld, bos, technische stukjes. Een aanrader!
ziehier het kaartje van de blauwe lus


  Beste mountainbikeroute van België (Vlaams-Brabant, Holsbeek)

  Op onze site hebben we een pdf van deze schitterende mountainbikeroutes.
  Hier is de link.

  En uiteraard zijn ook andere sites vol lof :
  Hartelijk welkom ....
  Een paar sfeerbeelden vind je hier...


  Kiezen voor MTB in Holsbeek is...

  Het is kiezen voor een pittige route. Wim heeft de kortste gefietst... 15 km geloof ik. Die vond hij (als niet geoefende MTB-er, met een "simpele" mountainbike) best leuk en pittig (en nog nét doenbaar). 

  Naast de Bloso-routes, zijn er nog andere routes mogelijk...

  We verwijzen je graag door naar de website van enkele doorgewinterde MTB-ers uit onze streek.
  Je hebt trajecten van 20, 20, 30, 45 en 60 km.... Smeer de kuiten maar in...
  Meer info op : http://www.4xpbikers.be/
  Maar je hebt bvb ook de volgende niet bewegwijzerde routes dicht bij Holsbeek:

  Ook onze buurgemeente rotselaar heeft talrijke mountainbikeroutes.
  Ziehier het kaartje van hun lussen.

  En onze andere buur (de stad Aarschot) heeft pittige mountainbikeroutes :

  Hartelijk welkom in ons vakantiehuis om te mountainbiken

  Vakantiverblijf Hageland is de meest "logische" keuze voor jouw mountainbikeweekend in België.

  Ons motto is dat we je een vakantie 'op maat' bieden. Dat betekent dat we dan ook open staan voor de grote en kleine wensen van iedereen en ook van mountainbikers. Het mogen gebruiken van onze tuinslang om de mountainbike te kunnen reinigen is een kleine gratis service die we heel graag bieden aan onze gasten en wat sterk geapprecieerd wordt. Blijkbaar is dit niet overal een "evidentie" ?
   
  Ons vakantiehuis ligt in  Vlaams-Brabant, meer bepaald in Holsbeek. Holsbeek is zeer bosrijk en heuvelachtig, ideaal om te mountainbiken en ligt zo'n 10 km van Leuven en Aarschot precies er tussenin.

  Je kan komen met de auto, maar waarom niet de de mountainbike op de trein en dan naar Holsbeek fietsen ?

   
  Comments